Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety wysokoproteinowe zgodne z dietą dukana.
Piekarnik
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Na małą patelnię wlej pół szklanki wody. Na małym ogniu rozpuść bulion i duś pokrojoną cebulę i czosnek.
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki, poza jajkiem - łącznie z duszoną cebulą. Mozarella pokrojona w drobną kostkę.
Wymieszane składniki wstaw do lodówki na 30 minut.
Wyciągnij miskę z lodówki. Dodaj jaja i dokładnie wymieszaj. Na blaszce wyłożonej matą silikonową układaj uformowane kotlety - około 140g każdy. W międzyczasie ustaw piekarnik na termoobieg 170 stopni.
Pieczenie z termosondą do uzyskania temperatury 90 stopni. Jeśli nie masz termosondy - około 25 minut. Jeśli nie używasz mięsa drobiowego temperatura kotletów może być niższa - czas pieczenia krótszy. Kotlety można też usmażyć tradycyjnie na patelni. Aby były zgodne z dietą Dukana, najlepiej bez oleju, na niedużej ilości wody.