Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone z piekarnika"
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Marchew i pietruszkę, oczyść, zetrzyj na tarce. Pieczarki, paprykę oraz cebulę oczyść i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w słupki.
Na oleju podsmaż pieczarki oraz cebulę. Kiedy odparuje nadmiar wody, włóż warzywa i smaż, aż się zeszklą. Podlej 3 łyżkami śmietany, przypraw.
Do mięsa dodaj jajka, wlej resztę śmietany, warzywa, wsyp posiekaną natkę. Wyrób masę, przypraw do smaku solą, pieprzem, curry, papryką. Podziel mięso na 2 części.
Każdą rozłóż równomier nie na folii aluminiowej, na wierzchu rozłóż słupki szynki i zwiń w rulony. Ułóż w formach wyłożonych papierem do piecze nia. Piecz około 60 minut w temperaturze 190°C.
<strong>Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 390 kcal. Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie