Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z papryką, oliwkami i kaszą kuskus"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 111
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i odciśniętą bułką. Dodaj sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostrą paprykę w proszku i oliwę. Cebulę i czosnek pokrój drobno, dodaj do mięsa. Brokuły ugotuj i rozgnieć widelcem razem z mięsem.
Paprykę pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni i przełóż do mięsa. Dodaj ser pleśniowy, posiekane oliwki i uformuj kotleciki. Ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z kaszą kuskus wymieszaną ze świeżymi ziołami i oliwkami.
Czas: około 45 minut.
Kotlety możesz smażyć nie tylko na oleju rzepakowym, ale także na maśle klarowanym, smalcu, oleju kokosowym, arachidowym, ryżowym oraz na oliwie. Pamiętaj, że olej roślinny lub oliwa do smażenia musi być rafinowana, dzięki temu się nie przypala.Źródło: Dobry Tydzień