Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki mielone z kaszą jaglaną i kapustą pekińską są pyszne. To pomysł na mięso mielone w nowej odsłonie.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3903
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 439
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2300
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3903
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 439
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2300
Składniki
Mięso przemielić w maszynce. Kaszę jaglaną przelać wrzącą wodą i ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić, połączyć z mięsem.
Kapustę pekińską drobno poszatkować, dodać do mięsa.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Przygotowane produkty połączyć z mięsem, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej .
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.