Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Nastawiłam ryż 100 g w szklance wody z odrobiną soli. Podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę i po zeszkleniu dodałam drobno pokrojoną cukinię. Gdy się zrumieni to gotowe. Ryz i cukinia powinny ostygnąć. Wszystkie składniki wrzuciłam do miski, wraz z przyprawami, jajem i bułka tartą.
Masę wyrobiłam i uformowałam spore płaskie kotlety, następnie obtoczyłam je w bułce tartej.
Usmażyłam je na rumiano. Są przepyszne! Smacznego :)