Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piątek no cóż, postu nie ma przecież to nie święta ????. Tak więc u mnie normalny domowy obiad.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 48
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7204
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 48
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7204
Składniki
Do miski dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, bułkę tartą oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Na patelnię wlać olej, formować kotlety.
Smażyć z obu stron na brązowo.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z zagotowaną wodą.
Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy pieczarki są już miękkie dodać natkę pietruszki, chwilę zagotować.
Następnie śmietanę rozprowadzić z mąką i wywarem z kotletów.
Zalać kotlety i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.