Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w cieście"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Drożdże rozrób w cukrze, mleku i mące. Mąkę przesiej, dodaj wodę, mleko, jajko, sól i roztopione masło. Zagnieć ciasto, odstaw. Podsmaż pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mięso i smaż.
Zalej pomidorami z puszki i przecierem. Dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, ostrą papryką w proszku i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Ciasto podziel na dwie części. Jedną ułóż w formie do pieczenia, wylej na wierzch sos, ułóż makaron ugotowany al dente, plastry sera i zasłoń paskami z drugiej części ciasta. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień