Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone faszerowane kukurydzą"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Udziec cielęcy umyj i zmiel w maszynce do mięsa.
Miękkie masło rozetrzyj z odrobiną soli, pieprzu oraz posiekaną natką pietruszki. Dodaj osączoną kukurydzę z puszki. Całość dokładnie wymieszaj.
Z mięsa ulep płaskie kotlety. Nałóż po porcji farszu, dołóż więcej mielonego i zlep tak, by mieszanka kukurydzy znalazła się w środku kotletów. Zanurz je w roztrzepanym, posolonym jajku, a następnie w bułce tartej.
Usmaż kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Danie serwuj z ziemniakami i surówką np. z kapusty.Źródło: Kurier TV