Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykańska tortilla"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
Składniki
Pierś kurczaka pokrój w kostkę, posyp pieprzem, solą i przyprawą do gyrosa. Mięso polej oliwą i odstaw na 2 godziny do lodówki. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż mięso.
Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj jogurt z majonezem, przeciśnij 3 ząbki czosnku przez praskę i dodaj do sosu. Przypraw do smaku.
na sos winegret połącz z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku i dopraw solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, paprykę i ogórki pokrój. Zalej sosem winegret.
Tortillę podgrzej (w piekarniku lub na patelni). Posmaruj sosem czosnkowym, wyłóż mięso i warzywa. Zawiń. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo