Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak mi się spodobał przepis Kardamonovy na bakłażana, że chętnie wypróbowałam go w domu: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-panierowane-baklazany-z-mozzarella,178900,kardamonovy.html
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 918
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 139
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 918
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 139
Składniki
Bakłażany pokroiłam w półcentymetrowe plastry. posypałam je solą i poczekałam aż się "spocą". Ściągnęłam nożem płyn. Można ten krok pominąć, teraz bakłażany nie są gorzkie ale robię to z przyzwyczajenia.
Bakłażany posmarowałam ulubioną przyprawą, miałam smaka na pastę curry. Położyłam plastry mozzarelli. Medaliony opanierowałam w mące, rozkłóconym jaju i bułce tartej. Usmażyłam na rumiano.
:D
Smacznego :)