Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony wieprzowe na ostro w chili"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Składniki
Szynkę opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 8 małych kawałków. Każdy lekko rozbij dłonią albo tępą stroną noża, nadając mu owalny kształt.
Medaliony lekko posól i posyp ziołami z obu stron. Potem natrzyj granulowanym czosnkiem i płatkami chili. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół i każdy medalion owiń jednym paseczkiem. Zepnij długą wykałaczką. Smaż po 2–3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe medaliony ułóż na półmisku i udekoruj np. listkami sałaty oraz cząstkami pomidora. Tak przygotowane mięso możesz podawać także jako zimną przekąskę z sosem śmietanowym.Źródło: Naj