Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony w rozmarynie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2090
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2090
Składniki
Polędwiczki dokładnie oczyść z błonek, opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso natrzyj solą, pieprzem oraz odrobiną suszonego rozmarynu. Skrop sokiem z cytryny.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z olejem. Posmaruj tym mięso. Przyprawione polędwiczki ułóż w miseczce. Szczelnie przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Polędwiczki po wyjęciu z lodówki pokrój na grubsze kawałki. Gałązki rozmarynu opłucz, osusz, grubo potnij. Kawałki polędwiczek obwiąż sznureczkiem. Wcześniej mięso możesz dodatkowo owinąć plasterkami wędzonego boczku albo szynki dojrzewającej.
Blachę posmaruj olejem. Postaw na niej kotleciki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz ok. 25 minut. Od czasu do czasu mięso obracaj. Przed podaniem powtykaj kawałeczki rozmarynu pomiędzy mięso a sznurek.Źródło: Tina