Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony w czerwonym pieprzu"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso potnij na 8 małych kawałków. Każdy z nich lekko rozbij dłonią, nadając mu owalny kształt. Kotleciki skrop sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzej olej, włóż medaliony i usmaż na rumiano z obu stron. Pod koniec posyp solą oraz czerwonym pieprzem. Mięso zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, by nie wystygło.
Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia medalionów. Dolej śmietanę, gotuj dalej, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Zioła opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę bazylii zostaw do dekoracji.
Resztę natki i bazylii grubo posiekaj, dodaj do śmietany. Sos zmiksuj. Przypraw solą oraz białym pieprzem. Medaliony podawaj z uszkami z farszem serowym. Danie polej sosem. Udekoruj resztą bazylii.
ok. 20 minut. 1 porcja zawiera ok. 310 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina