Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony pod grzybami"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 30
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 171
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 30
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 171
Składniki
ok. 40 minut
Grzyby namoczyć w 200 ml wody. Osączyć na sitku (wywar zachować), drobniutko posiekać. Wymieszać z okruchami chleba i posiekanymi orzechami. Dodać tartą bułkę i 7,5 dag masła. Dobrze wymieszać.
Ziemniaki obrać, gotować 25 minut w lekko posolonej wodzie. Brukselkę gotować 18-20 minut w posolonym wrzątku. Medaliony smażyć po 2 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Pod koniec posypać pieprzem i solą. Ułożyć w żaroodpornej formie.
Na każdym medalionie kłaść porcję masy orzechowo-grzybowej. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 10-12 minut.
Bulion wołowy zagotować z wywarem grzybowym. Zmniejszyć ogień, gotować 6 minut. Zagęścić sosem pieczeniowym z torebki. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem.
W garnku zagotować mleko z masłem. Ziemniaki utrzeć z mlekiem i masłem na purée, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Medaliony podawać z sosem, ziemniaczanym purée i brukselką.Źródło: Życie na gorąco