Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Medaliony indycze w serowej skorupce"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Filet z indyka opłucz, wytrzyj do sucha. Potnij na 6 niewielkich kawałków. Rozbij je tłuczkiem, nadając kotletom owalny kształt. Wcześniej kawałki indyka możesz przykryć folią. Dzięki temu nie uszkodzisz delikatnych włókien mięsa.
Żółty ser oraz mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych otworach. Sery wymieszaj z tartą bułką. Mięso posyp ziołami oraz solą i pieprzem. Oprósz mąką.
Jajka roztrzep ze śmietaną. Zanurz w nich kotlety. Obtocz je w mieszance z serów i tartej bułki. Usmaż na oleju. Podawaj z surówką z marchewki.Źródło: Naj