Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurski gulasz kurkowy z knedlami"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Bułeczki i kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mleko podgrzej, wymieszaj z cebulą, bułkami oraz kaszą manną. Odstaw na 25 minut.
Natkę posiekaj, wrzuć do masy z bułek. Dodaj jajka i łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj. Z ciasta uformuj 8 sporych knedli. Ostrożnie włóż je do wrzącej posolonej wody. Gotuj ok. 15 minut pod przykryciem.
Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Szalotki obierz, posiekaj i razem z grzybami smaż je 10 minut na rozgrzanym oleju. Potem dodaj koncentrat i wino. Dołóż kiełbasę oraz śmietanę. Duś razem jeszcze 5 minut. Pod koniec gulasz przypraw do smaku solą i pieprzem.
Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę. Knedle podawaj z gulaszem grzybowym. Danie posyp szczypiorkiem oraz skórką z cytryny.
ok. 50 minut, 1 porcja ok. 750 kcalŹródło: Tina