Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie krewetki dla wszystkich miłośnikòw konkretnych i pikantnych smakòw ;-)
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 132
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
krewety rozmrażamy,tj. wrzucamy do miski I zalewamy goracà wodà,po paru minutach odsàczamy
kroimy obrany czosnek i peperoni klarujemy masło z dodatkiem oliwy I wrzucamy czosnek z peperoni delikatnie podsmażamy,dodajemy sòl,pieprz I chilli wrzucamy krewety,dodajemy jeszcze masło i sok z połowy cytryny ( albo mniej w zależności jak lubimy ) i odrobinę cukru oraz łyżeczkę sosu ostrygowego
smażymy chwilę aż krewety się pięknie zarumienià I podajemy z ulubionym pieczywem albo ryżem Same też smakujà wybornie Smacznego ;-)