Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowany filet z gęsi"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 63
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1679
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 63
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1679
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Składniki
Filety z gęsi opłucz, osusz, skórę ponacinaj w kratkę. Mięso oprósz tymiankiem, pieprzem oraz solą. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym oraz miodem. Gęsinę polej marynatą, dobrze wymieszaj, odstaw na 2-3 dni.
Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie przełóż do brytfanki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 140°C. Podlej pozostałą marynatą oraz wodą. Piecz około 20 minut.
Gotowe filety wyjmij, pokrój w plastry, ułóż na jarzynce z buraczków. Sos z dna brytfanki przecedź, przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podawaj do mięsa. Danie posyp pokruszonym serem oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj