Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej marynacie. Mięciutka i soczysta. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Uwielbiam tak przyrządzone piersi. Doskonale nadają się do sałatki, ale też solo z jakimś warzywem: surowym bądź grillowanym, sosem, dipem. Ogólnie pyszne danie grillowe. Piersi wybierajmy niezbyt duże, bo szybciej się upieką.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Z podanych wyżej składników przyrządzamy marynatę i nacieramy nią piersi z kurczaka.
Piersi w marynacie pozostawiamy na kilka godzin lub na całą noc w lodówce
Pieczemy na grillu ok 10 - 15 minut z każdej strony. Czas pieczenia zależy od żaru i mocy grilla. Uważajmy, aby piersi nie przypalić