Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowana papryka"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 80
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1083
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 80
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1083
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w ósemki. Czosnek i cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę ułóż w słoikach warstwami, przekładając cebulą, czosnkiem, przyprawami. Do wrzącej wody dodaj ocet, sól, cukier i oliwę.
Gdy nieco przestygnie, zalej paprykę, tak aby zostało w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu. Słoiki mocno zakręcać i pasteryzuj 20 minut np. w gorącym piekarniku.Źródło: Na żywo