Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marynowana dynia"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Dynię obierz ze skóry, przekrój i usuń włókniste części razem z pestkami. Pozostały miąższ pokrój na kawałki (2 cm).
Imbir obierz i pokrój w plasterki.
Do garnka wlej ocet i 150 ml wody. Wrzuć imbir, cynamon, goździki oraz gwiazdki anyżu. Zagotuj.
Włóż kawałki dyni i gotuj 2 minuty. Łyżką cedzakową wyjmij je (bardzo delikatnie) i przełóż do wysterylizowanych słoików.
Zalewę jeszcze raz zagotuj, dodaj miód i wymieszaj.
Zalej dynię w słoikach tak, aby płyn sięgał 1 cm powyżej zawartości.
Słoiki natychmiast zakręć i odwróć do góry dnem. Odstaw na 5 dni w chłodne miejsce, aby dynia nabrała smaku.Źródło: Kurier TV