Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z różnym nadzieniem bardzo często goszczą na moim stole. Dzisiaj przygotowałam dwukolorowe pierogi z borówkami.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Składniki
Do przesianej mąki dodać jajko, szczyptę soli, masło rozpuszczone w ciepłej wodzie i śmietanę.
Wymieszać łyżką lub nożem, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta zagnieść jasną a drugą połączyć z kakao i cynamonem.
Oba kolory ciasta posiekać i razem połączyć, przykryć i odłożyć na 20-25 minut.
Następnie ciasto rozwałkować, pokroić w prostokąty, ułożyć po kilka borówek.
Bardzo dokładnie zlepić. Partami wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili zagotowania. Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem i cukrem waniliowym.