Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza Margarita na świecie ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Do kubeczka wsypujemy drożdże, łyżkę mąki, cukier i ok. 50 ml. wody. Odstawiamy na ok 15 minut. Gdy zaczyn urośnie, na blat wysypujemy resztę mąki, dodajemy sól, oraz gotowy zaczyn, wyrabiamy ciasto stopniowo dodając resztę wody i odstawiamy na ok 1 godzinę. Gotowe ciasto rozkładamy na blaszce lub talerzu do pieczenia pizzy.
Pomidory i czosnek kroimy w kostkę lub w plastry, doprawiamy, dodajemy koncentrat i układamy na cieście. Mozzarelle trzemy na tarce i posypujemy nią pizzę.
Pieczemy w 200 stopniach, ok 15 minut.
Przed podaniem obsypujemy pizzę świeżymi listkami bazylii i gotowe!