Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa z ziołami i jogurtem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1637
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
<strong>Sycące zupy</strong>
4 porcje • : 20 min • gotowanie: 50 min • 378 kcal/porcja • 3 zł/porcja
W rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę, nasiona kolendry i paprykę. Smaż 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj marchew, wymieszaj. Zalej bulionem. Przypraw do smaku, zmniejsz ogień, gotuj 20-30 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj.
Pokrój bagietkę na duże grzanki. Wymieszaj je z 1/3 oliwy. Wrzuć na rozgrzaną patelnię i zrumień (5-10 minut). Bazylię i kolendrę zmiksuj z pozostałą oliwą i czosnkiem. Zdejmij z ognia, dodaj zmiksowane zioła i wymieszaj.
Podawaj gorącą zupę z jogurtem i grzankami, posypaną szczypiorkiem i natką.Źródło: Olivia