Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowe piramidki z warzywami"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1110
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1110
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę. Włóż płaty makaronu. Ugotuj je według przepisu podanego na opakowaniu. Wyjmij, przelej na sitku zimną wodą, osącz, ułóż na ściereczce – jeden obok drugiego.
Cukinie oczyść, umyj, potnij w podłużne cienkie plastry (najłatwiej zrobisz to nożem szczelinowym do obierania warzyw). Pomidorki umyj, pokrój na połówki (większe potnij na cząstki). Na patelni rozgrzej oliwę.
Włóż ząbki czosnku razem z łupinką. Smaż je, aż lekko zbrązowieją. Wtedy czosnek usuń. Uważaj, aby go nie przypalić, bo oliwa będzie miała gorzki smak.
Na czosnkowej oliwie usmaż pokrojoną cukinię, a potem pomidorki. Warzywa oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Owczy ser pokrusz, a żółty drobno zetrzyj. Płaty makaronu przełóż warzywami i serami: owczym oraz żółtym. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj