Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, zdrowy obiad.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 73
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 213
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 73
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 213
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Na oliwie szklimy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy mrożony szpinak.
Gdy szpinak rozmrozi się na patelni dodajemy sprasowany ząbek czosnku. Zawartość patelni dusimy przez około 5 minut.
Ser camembert rozrywamy na kawałki i rozpuszczamy go w gorącym szpinaku. Gotowy sos doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i opcjonalnie odrobiną słodzika.
Porcję ugotowanego makaronu podajemy z szpinakiem z patelni i zielonymi oliwkami. Całość posypujemy prażoną cebulką. Smacznego.