Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu, by stać w kuchni, żołądek woła: jeść, a ty masz ochotę na coś innego. To danie jest dla ciebie - szybkie, z sezonowym warzywem i co najważniejsze - jest mega dobre. Tylko kilka składników a doznania kulinarne gwarantowane. Makaron ze szparagami i boczkiem poleca się na szybki obiad.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 800
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 700
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1690
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 800
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 700
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1690
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Składniki
Szparagi umyj, usuń zdrewniałe końcówki i pokrój na kawałki. Cebulkę i boczek pokrój i podsmaż na odrobinie oleju (tłuszcz z boczku się wytopi). Pieczarki pokrój w plasterki, dodaj do boczku i cebuli. Na koniec dorzuć szparagi i smaż, aż warzywa się zrumienią i odpowiednio zmiękną.
Gdy warzywa będą gotowe, dodaj gorgonzolę oraz śmietanę i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku. Sos wymieszaj z ugotowanym wcześniej (najlepiej al dente) makaronem.