Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron ze szparagami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce. Pokrój na kawałki. W 2 garnkach zagotuj wodę: na makaron i na szparagi. Wodę na makaron osól, tę na szparagi osól i delikatnie posłodź. Ugotuj makaron i szparagi. Ugotuj (lub posadź) także jajka.
Ugotowany makaron odcedź, włóż z powrotem do garnka, dodaj odcedzone szparagi. Dodaj 3 łyżki oliwy, starty żółty ser oraz świeżo mielony pieprz, wybrane zioła i starannie wymieszaj. Danie podaj z jajkami.Źródło: Świat kobiety