Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron zapiekany z polędwicą"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1632
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1632
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Makaron ugotuj na półtwardo. Przelej zimną wodą. Por umyj, pokrój w półkrążki. Ananas i polędwicę w grubą kostkę. Wszystko wymieszaj z makaronem. Dodaj śmietanę i majonez, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, włóż makaron z dodatkami, posyp grubo startym serem. Wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekaj 30 minut. Podawaj na gorąco udekorowany natką.Źródło: Chwila dla Ciebie