Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z typu "czyszczenie lodówki" :) Bezmięsne ale zawsze można dodać wędlinę lub pierś kurczaka.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 165
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem al dente. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po ok. 5 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie musimy jej obierać/. Podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami.
Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie a pomidory rozgotują się dodajemy pokrojone sery i podgrzewamy /często mieszając/do czasu aż ser się roztopi. Podajemy od razu po przygotowaniu: na talerzu układamy porcje makaronu a na nim przygotowane warzywa z płynnym serem.