Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z makronu są sycące, smaczne i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, dlatego często goszczą na moim stole ;)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 49
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 100
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojona w kostkę cebulę. Dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso, doprawić przyprawami. Smażyć do miękkości. Na innej patelni usmażyć grubo skrojone pieczarki z dodatkiem kucharka. Do pieczarek dodać 2 trójkąty sera topionego śmietankowego i podgrzewać do momentu, aż ser się roztopi. Następnie dodać śmietanę 12%, a na koniec wlać śmietanę kremówkę i zagotować. Dowolny makaron ugotować al dente w gorącej, posolonej wodzie, odcedzić.
Na ugotowany i odcedzony makaron przełożyć kawałki mięsa i całość zalać sosem pieczarkowym. Można podać ze świeżą bazylią. Smacznego!