Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie, idealne w upalny dzień.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5362
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5362
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku.
Cebulę obrać i pokroić cienko na plastry. Usmażyć na oleju do miękkości. Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na plastry o grubości około 3 mm. Dodać do cebuli i razem dusić po przykryciem przez około 10 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do cukinii i cebuli. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, tymiankiem i oregano. Dusić bez przykrycia przez kolejne 10 minut.
Makaron polany sosem podawać na ciepło.