Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i lekkie danie bez tłuszczu
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy na odrobinie wody.
Do garnka wylewamy pomidory z puszki. Jeśli są całe to je rozdrabniamy. Dodajemy do nich cebulę i pokrojoną w kostkę/paski paprykę. Całość gotujemy do miękkości papryki. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa.
Sos doprawimy solą, pieprzem i ewentualnie odrobina zalewy z ananasa.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Wykładamy na talerze i polewamy sosem. Na wierzch wykładamy tuńczyka odsączonego z zalewy. Smacznego!