Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na wystawny obiad.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 674
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1486
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 674
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1486
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Wykonanie: Pory oczyścić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować około pół godziny. Odcedzić i odlać nadmiar wody. Ugotowane pory mielimy wraz z filetem z kurczaka po czym odstawiamy 1 szklankę masy na sos. Do pozostałej masy dodajemy jaja, sól, pieprz oraz bułkę tartą (do uzyskania zwartej konsystencji) .Następnie formujemy małe zraziki, obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z mąką i smażymy z obu stron na złoty kolor. Zraziki podajemy z zielonym makaronem z dodatkiem szpinaku w sosie porowym. Wykonanie: Masę porową smażymy na maśle z jedną łyżką mąki. Następnie wlewamy bulion , dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku. Pod koniec zaciągamy śmietaną kremową.