Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie obiadowe, z dodatkiem parówek, które chociaż przez wielu nietolerowane, zjedzone od czasu do czasu nie zaszkodzą :-)
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6435
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6435
Składniki
Na patelni przesmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone w kostkę parówki i kiełbasę, do zrumieniania. Dodać cebulę z czosnkiem, zblendowane pomidory lub rozpuszczony koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotowac na małym ogniu bez przykrycia (aby woda troche odparowała i sos się zagęścił) ok. 20 min. (Konsystencja sosu zalezy od ilosci dodanej wody, jeśli chcemy gęstszy odparowujemy dłużej, jeśli rzadszy krócej). Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, wykładamy na talerze, polewamy sosem. Smacznego :-)