Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad. Sos jest bardzo prosty w wykonaniu – 15-20 minut i mamy gotowe danie. Serek mascarpone nadaje delikatny posmak, a białe wino wspaniały aromat.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Szalotkę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy umyte, pokrojone na plasterki pieczarki oraz uprzednio namoczone w gorącej wodzie i pokrojone grzyby Shiitake. Chwilę podsmażamy, skrapiamy sosem sojowym, dodajemy pieprz, a następnie zalewamy winem i bulionem. Całość chwilę gotujemy, dodajemy serek mascarpone, jeśli trzeba - doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Na końcu dodajemy 2 łyżki parmezanu i mieszamy. Podajemy z ulubionym makaronem, posypując parmezanem i zieleniną.