Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z sosem groszkowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Składniki
Jogurt zmiksuj z 90 ml oliwy, czosnkiem i 200 g groszku. Na pozostałej oliwie podsmaż orzeszki pinii z płatkami chili. Resztę groszku oraz brokuły zblanszuj. Makaron ugotuj i odcedź. Stopniowo dodawaj do sosu, aby jogurt się nie zwarzył. Dodaj pozostałe warzywa, pokruszoną fetę, bazylię. Posól i popieprz, polej oliwą z orzeszkami.
Porada:
Aby zielone warzywa nie straciły swojej mocy, należy wrzucać je na wrzątek i skracać czas gotowania, by były al dente.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 30 złŹródło: Show