Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze tylko słyszałam o tym daniu i do podstawowego przepisu dodałam warstwę szpinaku i tak z dodatku do obiadu zrobiła się przepyszna zapiekanka.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Makaron ugotowałam. Zrobiłam sos serowy: W rondelku rozpuściłam masło, dodałam mąkę , wymieszałam i cienkim strumieniem wlałam mleko.
Dodałam różne sery i je rozpuściłam. Sos zgęstnieje i można dolać mleka Doprawiłam solą, pieprzem i gałką.
Sos wymieszałam z makaronem i to jest podstawowy przepis.
W rondelku podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekany szpinak, podlałam wodą i uparowałam szpinak pod przykryciem. Doprawiłam pieprzem i gałką. Warstwą posypałam pokruszoną fetą. Na to dałam cienką warstwę makaronu.
Na koniec posypałam zapiekankę parmezanem. Zapiekałam 45 minut w 175 stopniach.
Smacznego :)