Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z serem to jedno z najprostszych i najszybszych dań obiadowych, które często serwowano w czasach PRL-u. Porcja takiego dania kosztuje niespełna 3 zł. Można serwować je solo lub z dodatkami. W wersji na słono podawaj ze skwarkami z boczku. W wersji na słodko serwuj z cukrem i owocami.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1646
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 131
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 115
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1646
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 131
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 115
Składniki
Makaron gotuj w osolonej, wrzącej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedź go na durszlaku i gorący przełóż na talerze.
Biały ser przełóż do miski i rozdrobnij go widelcem. Oprósz nim ugotowany makaron.
W wersji z dodatkami na słono: Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Wytopionym tłuszczem ze skwarkami polej ugotowany makaron. Na koniec dodaj biały ser.
W wersji z dodatkami na słodko: Na patelni roztop masło. Owoce umyj i pokrój w kostkę. Makaron polej roztopionym masłem, oprósz cukrem. Dodaj ser i owoce.