Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z pieczonymi warzywami"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Warzywa umyć. Marchew pokroić w cienkie ukośne plasterki, paprykę w kawałki, bakłażana w kostkę, cebulę i pomidory w ósemki, czosnek przecisnąć przez praskę. Naczynie żaroodporne z szerokim dnem wysmarować oliwą, ułożyć warstwę warzyw (bez pomidorów), skropić oliwą, posypać solą, pieprzem, oregano i bazylią.
Piec pod przykryciem ok. 35 minut w temp. 200oC. W połowie pieczenia warzywa obrócić, dodać pomidory i czosnek.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, zmieszać z warzywami. Posypać tartym parmezanem i przybrać natką pietruszki.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium