Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z makaronu, kukurydzy, groszku, pomidorów oraz szynki możemy wyczarować pożywne, kolorowe danie, które każdemu przypadnie do gustu!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 133
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 133
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na trzy minuty przed końcem gotowania wrzucić groszek. Osączyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w ćwiartki. Szynkę pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy. W patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić makaron i groszek, podsmażyć. Dodać szynkę pomidory i kukurydzę, po czym przyprawić do smaku solą i pieprzem. W rondelku, do sosu dodać ser i szczyptę bazylii, dobrze wyłożyć na półmisek i polać sosem. RADA: Makaron najlepiej ugotować poprzedniego dnia. Niekoniecznie muszą być to świderki. Lepiej jednak, gdy makaron jest jednego rodzaju i z jednego opakowania. Jeżeli do potrawy użyjemy spaghetti, przed wrzuceniem na wrzątek należy je pokruszyć;) Smacznego:)