Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z parmezanem"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 96
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6587
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5640
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 96
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6587
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5640
Składniki
Ser gorgonzola rozdrobnij i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Dodaj mleko. Podgrzewaj aż powstanie gładki gęsty sos. Mieszaj często, bo ser łatwo się przypala.
Orzechy pokrój na nieduże kawałki. Zostaw kilka do dekoracji, a resztę wrzuć na patelnię. Podgrzewaj 2-3 minuty. Ugotuj makaron na półtwardo.
Wrzuć makaron na patelnię. Wymieszaj. Posyp natką i parmezanem.Źródło: Takie jest życie