Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne danie kuchni greckiej, które usatysfakcjonuje kubki smakowe każdego wielbiciela owoców morza:)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 169
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 169
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodać cebulę, czosnek i smażyć przez 5 minut. Wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory, cukier, zioła, pieprz i sól do smaku. Dusić na małym ogniu przez 20 minut.
W tym czasie we wrzącej i osolonej wodzie ugotować al dente makaron. Odcedzić, wrzucić do garnka, dodać 1 łyżkę oliwy i wymieszać.
Do sosu dodać owoce morza. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. Wyłożyć na talerze makaron i na to owoce morza z sosem, posypać świeżym oregano. Smacznego.