Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie obiadowe lub kolacyjne. Makaron podany z mięsem mielonym w sosie z suszonymi grzybami.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85664
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85664
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Grzyby suszone zalewamy letnią wodą, odstawiamy na godzinę a następnie gotujemy /w wodzie w której się moczyły/ do miękkości. Grzyby odcedzamy /wodę zachowujemy/ i możemy je pokroić na mniejsze kawałki. Dowolny makaron /30-40 dag/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy aż stanął się szkliste. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką i smażymy aż lekko się zrumieni. Do mięsa wlewamy bulion warzywny oraz dodajemy grzyby. Dodajemy również wodę, w której grzyby się gotowały ale wlewamy ją porcjami żeby sos nie miał zbyt grzybowego smaku. Całość dusimy razem ok. 20 min. Na koniec wlewamy śmietanę, mieszamy i gotujemy ok. 2 min ciągle mieszając. Porcje makaronu podajemy polane sosem mięsno-grzybowym. Możemy też ugotowany makaron dodać do sosu na patelni, wymieszać i serwować w ten sposób.