Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świątecznym obżarstwie czas na danie bezmięsne i trochę mniej kaloryczne:) Moja propozycja to makaron podany z marchwią i sosem śmietanowo-serowym. Danie z kategorii: smaczne, tanie i proste w przygotowaniu:) Do przygotowania tej potrawy możemy wykorzystać makaron i marchew pozostałe po niedzielnym obiedzie:)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 115
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 115
Składniki
Marchew oczyszczamy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem cukru /będzie słodsza/ i masłem /będzie smaczniejsza/. Możemy ją gotować w całości lub pokroić w grubsze plastry. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem w osolonym wrzątku. W rondelku podgrzewamy śmietanę, dodajemy rozdrobniony serek topiony /może być śmietankowy lub smakowy/, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podgrzewamy aż składniki połączą się i powstanie jednolity sos. Jeśli uważamy, że sos jest zbyt gęsty możemy dodać więcej śmietany. Marchew odsączamy i jeśli gotowaliśmy ją w całości kroimy w plastry. Makaron również odsączamy, porcje układamy na talerzu, na nim marchew i polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy natką pietruszki.