Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,łatwe i lekkostrawne.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Makaron świderki /u mnie kokardki / ugotować,odcedzić.Pierś umyć,posolić,dodać ulubionych przypraw i zawinąć w folię aluminiową.U mnie ugotowana na parze ale można też pokroić w kostkę i usmażyć.
Łyżkę oleju rozgrzać,dodać rozgnieciony ząbek czosnku,chwilkę przesmażyć i dodać umyty szpinak,dusić pod przykryciem do zmięknięcia szpinaku a następnie dodajemy ,pokrojoną pierś,serek /nie miałam topionego,więc potarłam gouda / i wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się sera.Dodać pieprz i ewentualnie dosolić.
Przepis zaczerpnęłam z opakowania świeżego szpinaku ale troszkę zmodyfikowałam go do swoich potrzeb.