Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki letni obiad, z młodą marchewką, koperkiem i tymiankiem.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Kurczaka pokroić w kosteczkę, podsmażyć na odrobinie oleju z sola i pieprzem.
Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę, , dodać do niej marchewkę i kurczaka, dusić chwilę pod przykryciem. Kostkę bulionową zalać szklanką wody, dodać do warzyw. Przykryć na jakieś 5-10 min. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości wody(1 łyżeczka mąki na kilka łyżek wody), zagęścić sos. Wsypać pokrojony koperek i tymianek, doprawić do smaku. Podawać z makaronem.