Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam makaron z krewetkami i pomidorkami w sosie śmietanowym z natką pietruszki.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Krewetki należy rozmrozić, oczyścić, oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj masło, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem chwilę podsmaż. Dodaj krewetki i smaż około minutę często mieszając, dopraw do smaku solą i pieprz. Następnie dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki oraz natkę pietruszki , wymieszaj i smaż około minuty. Wlej śmietanę i zagotuj, gotuj około minuty. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotuj według przepisu . Odcedzony makaron dodaj do sosu, wymieszaj i wszystko razem podgrzej .