Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z cukinią, pomidorami i rukolą"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1127
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6497
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1127
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Cukinie umyj, pokrój w plastry, posól, odstaw. Ugotuj makaron.
Cukinie osusz ręcznikiem papierowym. Na rozgrzanym oleju smaż je po kilka minut z każdej strony. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij
Dodaj pomidory pokrojone w kostkę, koncentrat, posiekane suszone pomidory i pomidorki koktajlowe. Przypraw solą, pieprzem i bazylią. Smaż 10 minut, mieszając. Dodaj makaron i rukolę. Całość delikatnie wymieszaj. Podawaj na gorąco lub na zimno jako sałatkę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień