Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z brokułami"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 20
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 84
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1743
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 20
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 84
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1743
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Składniki
Makaron ugotuj aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Następnie schłodź w zimnej wodzie i polej olejem.
Cebulę i czosnek posiekaj, boczek pokrój w drobną kostkę. Brokuły podziel na różyczki, sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie, aby zachowały kolor.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła smaż makaron ok. 3-4 minuty. W tym samym czasie, na drugiej patelni, na pozostałym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj boczek, a później dorzuć brokuły.
Pod koniec smażenia połącz potrawę z makaronem i dopraw solą oraz pieprzem.
Rozłóż danie na podgrzane wcześniej talerze i posyp każdą porcję tartym parmezanem.Źródło: Telemax